Publicerad den Lämna en kommentar

Backpacking i Thailand – vad ska man tänka på?

Thailand har länge varit en av de mest populära destinationerna för backpackers runt om i världen. Detta land i Sydostasien erbjuder en imponerande kombination av kultur, natur, äventyr och avkoppling till överkomliga priser. Om du är en äventyrslysten resenär som är redo att utforska Thailands mångfald, läs vidare för en omfattande guide till backpacking i detta fantastiska land.

Förberedelser och planering

Innan du ger dig iväg på ditt äventyr i Thailand är det viktigt att göra noggrann planering och förberedelse. Här är några viktiga steg att ta:

 1. Visumkrav: Kontrollera visumkraven för Thailand beroende på ditt hemland. Många nationaliteter kan få ett turistvisum vid ankomsten som gäller i 30 dagar, med möjlighet till förlängning.
 2. Reseförsäkring: Köp en resa-försäkring som täcker sjukvård, olycksfall och stöld. Detta är viktigt för att säkerställa din trygghet under resan.
 3. Budget: Bestäm din resbudget och försök hålla dig till den. Thailand erbjuder prisvärda alternativ för logi, mat och transport, så det är möjligt att resa på en relativt låg budget.
 4. Ruttplanering: Planera din resväg och de platser du vill besöka. Thailand har mycket att erbjuda, från livliga städer till idylliska stränder och djungeläventyr.
 5. Vaccinationer: Kolla med din läkare om nödvändiga vaccinationer eller mediciner som krävs innan din resa till Thailand.
 6. Packing: Packa lätt och smart. Ta med bekväma kläder för tropiskt klimat, badkläder, solskydd, myggspray och andra nödvändigheter. Kom ihåg att du kan köpa de flesta saker i Thailand om du glömmer något.

Att utforska Thailand

Thailand är känt för sin geografiska mångfald och rika kultur. Här är några av de mest populära destinationerna och aktiviteterna för backpackers:

 1. Bangkok: Din resa kan börja i Thailands huvudstad, Bangkok. Utforska de livliga marknaderna, de kungliga palatsen och de berömda templen som Wat Pho och Wat Arun. Missa inte heller nattlivet i Khaosan Road.
 2. Chiang Mai: Den norra staden Chiang Mai är omgiven av berg och erbjuder äventyrliga aktiviteter som trekking och besök på bergsstammar. Staden är också känd för sina tempel och nattmarknader.
 3. Stränder: Thailand har några av världens vackraste stränder. Besök öar som Koh Phi Phi, Koh Samui, och Koh Tao för att njuta av vita sandstränder, turkost vatten och fantastiskt dykning.
 4. Djungel och Natur: Utforska Thailands djungel genom trekking och vandringsturer i nationalparker som Khao Sok och Erawan. Se till att uppleva den unika flodmarknaden i Damnoen Saduak.
 5. Kulturella Upplevelser: Delta i en traditionell thaiboxningskurs, upplev lokala festivaler och besök historiska platser som Ayutthaya och Sukhothai.
 6. Ö-liv: Öarna runt Thailand erbjuder en avslappnad atmosfär och är perfekta för att varva ner. Prova yoga på stranden, njut av färsk skaldjur och upplev solnedgångar du aldrig kommer att glömma.

Budgetresande i Thailand

Backpacking i Thailand kan vara mycket prisvärt om du är försiktig med din budget och gör smarta val. Här är några tips för att hålla kostnaderna nere:

 1. Enkelt boende: Välj budgetboenden som vandrarhem, guesthouses och enkla hotell. Det finns också möjlighet att bo i hyddor på stranden eller i sovsalar.
 2. Gatumat: Njut av den utsökta thailändska gatumat som är både prisvärd och läcker. Undvik dyra restauranger och testa de lokala rätterna.
 3. Offentlig transport: Använd billigare kollektivtrafik som tåg och bussar för längre resor. Tuk-tuks och lokala taxibilar kan vara dyra, så förhandla om priset innan du går ombord.
 4. Lokala marknader: Handla på de lokala marknaderna för souvenirer och kläder. Pruta alltid om priset.
 5. Aktiviteter: Många äventyr och aktiviteter i Thailand är överkomliga. Utforska naturen, vandra i bergen och simma i vattenfall utan att det kostar en förmögenhet.

Resesäkerhet och hälsa

Säkerhet och hälsa bör vara prioriterade under din backpacking-resa i Thailand. Här är några tips:

 1. Reseförsäkring: Se till att ha en omfattande reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader och evakuering om det skulle behövas.
 2. Mat och Vatten: Ät på etablerade restauranger och undvik gatustånd där maten inte är tillräckligt tillagad. Drick alltid flaskvatten och undvik is i drycker från okända källor.
 3. Myggskydd: Thailand har risken för smittsamma sjukdomar som denguefeber. Använd myggmedel och kläder som täcker kroppen.
 4. Respektera kulturella normer: Visa respekt för den thailändska kulturen och religionen. Klä dig lämpligt när du besöker tempel och följ lokala sedvänjor.
 5. Lokal lag: Följ Thailands lagar noggrant. Narkotikabrott bestraffas hårt, och respektera lokal sedvänja, särskilt i mer konservativa områden.

Backpacking i Thailand erbjuder en otrolig möjlighet att utforska och uppleva en mångfald av äventyr, kulturer och landskap. Genom att göra nödvändiga förberedelser och planera din resa smart kan du få en minnesvärd upplevelse som inte tömmer din plånbok. Kom ihåg att vara öppen för nya upplevelser, vara medveten om resesäkerhet och respektera det fantastiska landets kultur. Thailand kommer säkert att förbli en drömdestination för backpackers runt om i världen under lång tid framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *